Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

SantoWines - Σαντορίνη


Το Santowines (συνεταιρισμός θηραϊκών προϊόντων) είναι το οινοποιείο που έχει ίσως την ωραιότερη θέα. Είναι κτισμένο σε ένα από τα καλύτερα σημεία της καλντέρας της Σαντορίνης με θέα τόσο την καλντέρα όσο και το υπόλοιπο νησί. Το οινοποιείο είναι κτισμένο σε διαδοχικά επίπεδα κάτι το οποίο έρχεται σε εναρμόνιση με την αρχιτεκτονική του νησιού αλλά βοηθάει και στη μεταφορά του μούστου και των κρασιών στα διαδοχικά τμήματα κατά την επεξεργασία τους (χρήση της βαρύτητας και όχι των μηχανών άντλησης). Η γευσιγνωσία γίνεται σε έναν πολύ ωραίο χώρο (υπάρχει και μεγάλη βεράντα) με υπέροχη θέα. Το κόστος είναι σχετικά μικρό ενώ εάν θέλετε μαζί τα κρασιά σερβίρεται και τυράκι, παξιμάδια και ντοματοπελτές Σαντορίνης.

Θετικά
  • Η θέα
  • Η ποικιλία κρασιών
Αρνητικά
  • Τον Αύγουστο είναι πολύ τουριστικά. Μεγάλη φασαρία, τουριστικά, κρουαζιερόπλοια. Επίσης, ο χώρος λειτουργεί και σαν καφετέρια, δημιουργώντας φοβερή οχλοβοή, και δε δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσίαση των κρασιών.
Κρασιά
  • Νομίζω ότι στο santos θα βρείτε σχεδόν όλα τα κρασιά της Σαντορίνης , αρκετά προσεγμένα και από διάφορες χρονιές. Μπορείτε να βρείτε από μέτριο ως άριστο κρασί ανάλογα με το βαλάντιό σας.

1 σχόλιο:

  1. Φέτος που το επισκέπτηκα ξανα με χάλασε το γεγονός ότι όταν πήγα να αγοράσω ένα μπουκάλι Vinsanto 2004 είχε δύο μπουκάλια με την ίδια ετικέτα με μόνη διαφορά ότι το ένα είχε ασημι περίγραμμα και το άλλο χρυσό. Το ασημι γράφει λικέρ vinsanto ενώ το άλλο οίνος. Το λικέρ δεν μου άρεσε γιατί ίσως περίμενα να πιώ κρασί και μπέρδεψα τα μπουκάλια. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι ποιό ευδιάκριτη η διαφορά στα μπουκάλια για να μην πώ ότι πιστεύω ότι δεν έπρεπε να έχουν την ίδια ονομασία (Το vinsanto είναι φυσικώς οίνος γλυκός και όχι λικέρ). Τέλος, δεν μπορεί να είναι διπλα δίπλα δύο διαφορετικά προιόντα με ίδια συσκευασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή