Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οινοποιείο Γαβαλά - Σαντορίνη


Το οινοποιείο του Γαβαλά στη Σαντορίνη πρόκειται για ένα μικρό οικογενειακό κτίριο στο Μεγαλοχώρι.  Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στο μικρό οικογενειακό χώρο στον οποίο φτιάχνονται τα κρασιά και στη μικρή αίθουσα παλαίωσης του vinsanto σε μεγάλα βαρέλια 60+ χρονών το καθένα. Η γευσιγνωσία των κρασιών του οινοποιείου γίνεται σε εξωτερικό χώρο και είναι για τους  Έλληνες δωρεάν.

Θετικά
  • Η αίσθηση της οικογενειακής επιχείρησης που αγαπά το κρασί
Αρνητικά

Κρασιά
  • Γενικότερα τα λευκά κρασιά που δοκίμασα (εκτός από νυχτέρι) ήταν απαλά χωρίς πολλούς αλκοολικούς βαθμούς. Το Vinsanto ήταν αρκετά γλυκό και επειδή ήταν μόνο 10 αλκοολικών βαθμών δεν άφηνε στο τέλος το «κάψιμο» ή τη «στιφάδα» των άλλων οινοποιείων, χαρακτηριστικό που για κάποιους είναι καλό και για άλλους όχι.
  • Πρίν λίγες μέρες (27/02/2012) άνοιξα το Κατσανό του Γαβαλά 2008 (εμφιάλωση σε 4000 φιάλες) με ποικιλίες κατσανό και γαιδουριά. Το κρασί ήταν απλά υπέροχο, συνόδευε τέλεια τα σαρακοστιανά και πράγματι απέδιδε όλα τα χαρακτηριστικά που αναγράφονταν στο μπουκάλι. Τελικά οι γηγενείς σπάνιες ποικιλίες δίνουν ωραία κρασιά  και δυστυχώς οι περισσότεροι παραγωγοί της παραγκωνίζουν εξαιτίας ίσως και του δύσκολου τρόπου διαχωρισμού ή της συνήθειας των ξένων ποικιλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου