Ο επισκέψιμος χώρος της Αχαϊας Κλάους είναι ένα μουσείο κρασιού από την απελευθέρωση της Ελλάδας και μετά. Ο επισκέπτης μαθαίνει για τον τρόπο εργασίας στα μέσα του 19 αιώνα τις δημόσιες σχέσεις που γινόταν εκείνη την εποχή (αλλά ακόμα και τώρα) με ονομασίες τιμές ένεκεν σε βαρέλια με κρασί και πλάκες με επώνυμους που επισκέπτηκαν το οινοποιείο. Πολύ ενδιαφέρον εμφανίζουν οι τεράστιες τσιμεντένιες δεξαμενές που χρησιμοποιούνταν περί το 1960 για την παραγωγή κρασιού σε αντίθεση με τις σημερινές ανοξείδωτες και τις παλαιότερες ξύλινες (βαρέλια).Ο χώρος αξίζει μια επίσκεψη καθώς ιστορικά καλύπτει μια περίοδο κατα την οποία κανένα άλλο οινοποιείο που έχω επισκεπτεί δεν καλύπτει.
Θετικά
- Η παρουσίαση της οινοποιητικής βιομηχανίας στη δεκαετία του '50
- Η κάβα με τα "επώνυμα" βαρέλια, αλλά και τον όγκο τους
Αρνητικά
- Δεν παρουσιάζεται η σύγχρονη παραγωγή κρασιού
Κρασιά
- Δοκίμασα το κρασί ΕΠΙΛΟΓΗ αγιοργίτικο και το βρήκα αρκετά καλό. Η μαυροδάφνη είναι πιστεύω γνωστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου